3 фирми си поделят градския транспорт
3 фирми си поделят градския транспорт / netinfo

3 фирми си поделят 13- те частни линии от масовия градски транспорт, които бяха обявени на конкурс, научи Дарик. Това става ясно от решението на конкурсната комисия за класирането на превозвачите.

Резултатите от конкурса със сигурност ще бъдат обжалвани в съда от двамата декласирани настоящи превозвачи и от “Мери транс”, която остава на четвърта позиция, без линии, които да обслужва.

Две групи линии взема, според резултатите от класирането, “Хеброс бус”. Тя ще вози пловдивчани по маршрути №№ 1, 7, 15, 222 и по №№ 29, 37, 66. Спечелилият чрез друга своя фирма търга за “Градски транспорт” Ангел Батаклиев ще слючи договор с Общината за обслужването на линии 16, 44 и 116 чрез “Никан лайн”. За класираната на 3- то място “Автотранс Чолакови” остават маршрутите 6, 18 и 99.

Членовете на комисията, в която участваха и представители на Икономическа полиция и прокуратурата, трябва да подпишат протокола от класирането в сряда. Част от тях обаче се оплакаха, че са подложени на натиск за преразглеждане на класирането. Това означава, че е възможно конкурсът да бъде атакуван в съда и от някои от класираните превозвачи. Според юристи има голяма вероятност той да бъде отменен заради конкурсните условия, които допускат участие с договори за бъдеща доставка.