3 : 2 e резултатът от експертизата за смъртта на Белнейски
3 : 2 e резултатът от експертизата за смъртта на Белнейски / netinfo

Петорната експертиза по случая “Белнейски” е готова и вече е предадена в Окръжна прокуратура – Пазарджик, съобщи за Дарик радио окръжният прокурор Иван Даскалов. Заключението в експертизата потвърждава хипотезата, че е възможно причината за смъртта на сестрите Росица и Христина да е настъпила вследствие на пътнотранспортно произшествие. Даскалов заяви, че документът е подписан и от петимата съдебни лекари.

Подписите на двама от тях са поставени с “особено мнение”, заради несъгласие с някои от окончателните заключения по експертизата. Окръжният прокурор не назова имената на експертите и не даде подробности за това, с какво специалистите не са били съгласни.

На по-късен етап може да бъде назначена още една експертиза, но сега на дневен ред е работа по изясняване на твърденията от тази петорна експертиза, каза още Иван Даскалов . Даскалов не се ангажира дали заключенията ще дадат нов тласък в разследването. Според него, това са неща, които трябва да бъдат установени по безспорен начин.

Не може да се твърди, че Росица и Христина Белнейски са загинали при катастрофа, това заяви пред Дарик радио окръжният прокурор на Пазарджик Иван Даскалов след изявлението на проф. Стойчо Раданов и лансираната от него версия през май т.г. Сега прокурорът обясни, че ще започне проверка по твърденията от заключението на петорната експертиза, за да се установи доколко основателни са те.

Както Дарик съобщи преди месец, между петимата експерти съществуват противоречия, които касаят „известни детайли”, имащи отношение към окончателното становище. Според запознати върху някои от експертите е оказан определен натиск. 

Майката на сестрите заяви пред Дарик, че до дни ще се срещне с окръжния прокурор, за да разбере подробности във връзка с резултатите от петорната експертиза. " Вижда ми се странно причината за смъртта на децата ми да е катастрофа", каза Фани Белнейска.