16 месеца затвор за нападателя на полицаите от Столипиново
16 месеца затвор за нападателя на полицаите от Столипиново / Фотография : Виктор Кадири
Година и 4 месеца затвор постанови Районния съд за 30-годишния Мишо Митев от “Столипиново”, който в петък вечерта нападна с юмруци двама полицаи от автопатрул.

Младият мъж се призна за виновен и получи присъда под минималната за повдигнатите му обвинения за лека телесна повреда на служител на МВР и за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм и съпроводено със съпротива срещу орган на реда. По двете обвинения текстовете на Наказателния кодекс предвиждат съответно от 1 до 5 и от 1 до 6 години затвор.

Съжалявам много, бях пиян и се извинявам на полицаите, каза Митев в съдебната зала и помоли за по-леко наказание. Той вече е излежавал 2 присъди за кражби през 2001 и 2007 година. Двамата нападнати униформени от автопатрула на Шесто РПУ присъстваха на делото, но отказаха всякакъв коментар. Според прокурорката Анна Викова именно Митев е провокирал инцидента, в който впоследствие са се включили и други роми. / Подробности чуй от прикачения звуков файл/

Магистратите отхвърлиха искането на защитата за гледане на делото при закрити врата. Съдебният състав не прие и представеното медицинско, според което детето на бияча има 34% слепота и се нуждае от грижите на родителите си. Причината за отхвърляне на документа бе несъответствие между имената на момченцето и на баща му, както и липса на данни, че именно Митев е негов родител.

Материалите за седмината съучастници на бияча, които са хвърляли повета по полицейския патрулен автомобил, са отделени в друго дело, съобщават от прокуратурата. Работата по издирването им продължава.