/ Здравей, Здраве
Десетото юбилейно издание на популярния в страната фестивал на здравословния живот “Здравей, Здраве” в Пловдив тази година излъчва излъчва и на живо в мрежата от мястото на събитието - Дома на науката и техниката на ул. “Гладстон” в града.

22 издание на "Млад предприемач" в Пловдив

Организаторите отчитат големия интерес на своите посетители и последователи и предвиждат ключови лекции в съботния ден да се излъчват на ютуб канала на фестивала Zdravei Zdrave и на страницата във фейсбук.
 
Фестивалът се провежда десета поредна година, събитията текат паралелно в няколко зали, а тази година мащабът е забележителен.  Включени са около 150 събитията на 11 локации през двата дни на уикенда, които текат паралелно и с отворени врати за всички посетители. Лекции и практики обхващат теми, свързани с Нова медицина, Тибетска медицина, осъзнатост и себепознание, традиции и творчество, семейство и деца и много други, насочени към превенция на здравето и природосъобразен живот.

Предвидени са също събития, насочени към лечение на заболявания като диабет, заболявания на опорно-двигателния апарат, очите, психоемоционалното състояние и други.

Лекторите са представители на различни слоеве на обществото - от практици-холистици, до лекари, учители, научни работници, православен свещеник и бизнесмени, включително и лектори от чужбина.

Осмо издание на психодрама фестивал се провежда в Пловдив

Програмата е разнообразна и достъпна в диапазона си грижа за здравословен и природосъобразен живот, както и грижа за тялото и духа, като предвижда и значителен брой спортни и двигателни прояви на закрито и открито в Градската градина.

Като крос, йога, танци, ролери, балет, паневритмия. За малките посетители са предвидени арт- работилнички за игра и творчестки занимания, в които могат да се включат и родители. Към всичко това се прибавя и разгърнато по етажите на сградата и отпред, на козирката изложение на здравословни продукти и услуги с участие и на Фермерския пазар.
 
Фестивалът се открива тази вечер в 17,30 часа с празнично шествие от Джумаята по Главната, в което ще участват мажоретки на възраст от 70 до 85 години от спортен клуб “Бели рози” Казанлък.
 
Фестивалът “Здравей, Здраве”, който е част от програмата на Европейска столица на културата Пловдив 2019, ще продължи през целия уикенд с вход свободен. Утре ще се излъчват лекциите на ютуб канала на фестивала Zdravei Zdrave както и на фейсбук страницата на събитието.