Осми психодрама фестивал започва в Пловдив. Той ще включва 19 събития със свободен достъп и 37 платени ателиета. Освен български водещи ще се представят още 9 гости от 7 страни.
 
Събитието е отворено за широката публика и всеки участник има възможност да избере за себе си подходящи уъркшопи и събития, в които да преживее нещо от личната си история, да се наблюдава от друга гледна точка, да се развълнува или да се посмее.
 
В програмата на Фестивала са включени много безплатни събития, културни форуми, театри, дискусии, специализирана програма и за най-малките и техните родители.
 
Психодрамата е форма на работа с хора, универсален език, в който през ролите и преживяванията могат да се изследват житейски ситуации, теми и въпроси. Могат да се свържат хора от различни социални и етнически групи, от различни възрасти, в различни състояния – стига да имат интерес да участват, дори и като публика.
 
Oсмото издание на фестивала ще се проведе в един от големите хотели в центъра на Пловдив и ще продължи до 24-ти март включително.