времето жълт код
времето жълт код / НИМХ-БАН
След нощните валежи от дъжд, а по високите полета в Западна България, Предбалкана и Лудогорието и от сняг, сутринта в повечето места те ще спрат, като най-късно в източните райони. През деня запад-северозападният вятър ще се усили, облачността от запад ще намалее, в по-голямата част от страната до слънчево.

Жълт код за силен вятър е обявен в 16 области на страната, сочи справка на сайта на НИМХ-БАН. Предупреждението е в сила за: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. През деня в тези области ще духа силен вятър от запад-северозапад със средна скорост до 14-17 м/с и пориви до 24 м/с.

Хората да бъдат внимателни за летящи във въздуха предмети. По тази причина са възможни локални нарушения на обичайните дейности на открито.НИМХ-БАН
Температурите през деня ще са между 2° и 7°, но ще продължат да се понижават.
 
Още сутринта облачността над планините ще се разкъса до предимно слънчево време, най-късно в източните масиви. Ще духа силен запад-северозападен вятър. Студено, с максимална температура на височина 1200 метра – около 0°, на 2000 метра – около минус 7°.