/ obsht pleven
Още девет улици в Плевен ще бъдат ремонтирани основно, съобщи главният архитект Светослав Митев. Строителните разрешителни вече са изготвени и ще влязат в сила от 8 август. Напълно ще бъдат рехабилитирани улиците „Милин камък”, „Добрич”, „Кръстец”, „Полтава”, „Чорлу”, „Хр. Ясенов”, „Атон”, „Лозенка” - при номера от 1 до 3 /отбивката към карстовата чешма/ и кръстовището на ул. „Самуил” и ул. „Хаджи Димитър”. Изпълнители на дейностите след проведена процедура са „Инжстрой” ЕООД и „ПСТ Плевен” ЕООД.

Продължават текущите ремонти на улици в Плевен

Разрешения за въвеждане в експлоатация са издадени за улиците „Москва”, „Люлин”, „Ангел войвода”, „Страхил войвода” и „Индже войвода
”, които бяха изцяло рехабилитирани по проект  "Осигуряване на устойчива градска среда на Плевен”, финансиран по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г.

Ремонтите на улици и тротоари продължават в няколко района в Плевен

По същия проект предстои завършването на ремонтите на още 12 улици.
Така общият брой на основно обновените улици в Плевен за този строителен сезон става 26, което е рекорд в съвременната история на града.
"Ако някой каже, че в Плевен за една година са направени някога в последните две десетилетия толкова улици наведнъж, да дойде и да ми го докаже", коментира по време на седмичната оперативка кметът на Община Плевен Георг Спартански.