detski gradini
detski gradini / riosv
РИОСВ и Басейнова дирекция организираха инициативи за Европейската седмицата на мобилността 16 - 22 септември.
Eкспертите разказаха на  малчуганите от ДГ „Чучулига“ за ползите от ходенето пеша, карането на велосипед и други алтернативни средства за придвижване. Децата се  състезаваха с тротинетки на близкото до градината игрище.

detski gradini
riosv

Седмицата на мобилността бе отбелязана и  в детските  градини  „Иглика“ и „Ралица“ с  беседа на тема „Заедно стигаме по-далеч“ Малчуганите се включиха и в разнообразни игри и състезания.

detski gradini
riosv

Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Плевен и Басейнова дирекция „Дунавски район“, организираха инициатива и в ДГ „Теменуга“. Представени бяха мисията и целите на европейската инициатива и добри практики за опазване на околната среда. Децата проведоха  състезание по безопастност на движението.
Всички  участници  в проведените инициативи получиха  тениски, цветни моливи и книжки за оцветяване.

Европейската седмица на мобилността се провежда ежегодно в периода 16-22 септември.Тази инициатива насърчаване местната власт да въвежда и подкрепя мерки за устойчив транспорт и приканва хората да опитат алтернативен начин на придвижване, различен от автомобилния, не на последно място представлява една възможност за подобряване на качеството на въздуха, шумовото замърсяване и подобряване на условията на средата. През 2017 година „Европейската седмица на мобилността” се фокусира върху темата „Чиста, споделена и интелигентна мобилност“ под мотото „Заедно стигаме по-далеч“. Oфициален сайт на Европейската седмица на мобилността - http://www.mobilityweek.eu/.