narko
narko / mvr lovech
Мъж и жена в Ловеч са били задържани за притежание на наркотични вещества при съвместна акция на ГДБОП – София, и Областната дирекция на МВР – Ловеч, под ръководството на Ловешката окръжна прокуратура.

Десет минути след полунощ на 2 ноември в ж.к. „Младост” полицаи са спрели за проверка лек автомобил „Рено Меган”, управляван от 38-годишен криминално проявен мъж от село Кирчево. В колата била и 23-годишна ловчанлийка, известна на органите на реда. При проверката в реното били намерени и иззети 100 британски паунда, 100 евро и около 1200 лв., както и три хартиени пликчета и пластмасова кутийка, съдържащи бяло кристалообразно вещество, което при полеви тест реагирало на метамфетамин. Открито е и прозрачно полиетиленово пликче с кафяво вещество, което при тестване реагирало на канабис. В джоба на връхната дреха на младата жена пък било намерено още едно пликче с канабис.
Двамата били задържани за срок от 24 часа.

В хода на последвалите процесуално-следствени действия в къща и стопанска постройка към нея в село Кирчево, обитавана от 38-годишния мъж, полицаите попаднали на помещение, обособено за производство на метамфетамин. Там те открили течности в различни по обем опаковки и прекурсори, предназначени за производство на наркотици, стъклени колби, везни и газови котлони.

След изтичане на 24-часовото полицейско задържане, мъжът и жената са задържани с прокурорско постановление за срок от 72 часа.
По случая е образувано досъдебно производство за притежание на наркотични вещества с цел разпространение и работата продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура - Ловеч.