/ Деян Герговски
Четирима криминално проявени мъже са задържани в районното управление след опит за възпрепятстване на полицейска проверка в Луковит, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР-Ловеч.

Удариха полицай в лицето при разрешаване на конфликт между двама от Никопол

Около 1.40 часа на 10 март в района на кръстовището между улиците „Димитър Талев” и „Любен Каравелов” в Луковит, автопатрул подал сигнал за спиране на лек автомобил „Алфа" Ромео. Вместо да изпълни полицейското разпореждане обаче водачът увеличил скоростта.

Последвало кратко преследване, като колата спряла на неосветен участък преди с. Карлуково в близост до гориста местност. От возилото побягнали петима мъже. Полицаите задържали четирима от тях. Всички те са криминално проявени луковитчани, на възраст между 21 и 26 години.

Полицай пострада при опит да спре лек автомобил

Водачът се е оказал неправоспособен. До автомобила униформените открили изхвърлени две пакетчета със суха тревиста маса около 2 грама и бяло кристалнообразно вещество с тегло 0,5 грама, които при полеви тест реагирали на канабис и метамфетамин.

При извършен личен обиск у един от мъжете било открито и пакетче с около 1 грам тетрахидроканабинол. Пробата за алкохол на шофьора е отрицателна, но техническо устройство отчело наличие на амфетамин, метамфетамин и тетрахидроканабинол.