За 22-ри път Националният поход потегли по стъпките на Апостола
За 22-ри път Националният поход потегли по стъпките на Апостола / obshtina.pleven

За 22-ри път в Плевен беше даден официален старт на Националния възпоменателен туристически поход „По стъпките на Апостола", посветен на годишнината от рождението на най-великия българин Васил Левски. Пред неговия паметник се събраха участници от различни лъчове, общо шест на брой, със своите ръководители.

220 учители, ученици, студенти от Плевен, Никопол, Видин, Карлово, Силистра, София и Шумен, ще преминат Стара планина по различни маршрути, за да стигнат родния град на Апостола - Карлово, в навечерието на тържествата по повод неговата рождена дата - 18 юли.

Най-малкият участник е 8-месечната плевенчанка Белослава, трето поколение, следващото традицията на похода, а най-възрастният - Васил Чардаклиев, потомък на Васил Левски.

"Не можем да ходим със стъпката на Левски, но можем да вървим по неговата диря". С тези думи кметът Георг Спартански изпрати походниците. Той им пожела да преодолят успешно всички изпитания по пътя си, поздравявайки се с един успешен преход, по време на който да се насладят и на красотите на България.

Кметът и участниците в похода поднесоха цветя и се поклониха пред паметника на Васил Левски.