Василена Василева Самарова е Бебе 2012
Василена Василева Самарова е Бебе 2012 / archiv.DarikNews

За тринадесета поредна година списание „9 месеца" потърси последното бебе, родено на територията на България на 31 декември и първото бебе, родено през Новата година. Тази година кампанията се проведе под надслов „За да ни има".

Първото бебе за 2012-та, Василена Василева Самарова се появи на бял свят на 1 януари в 00:01 часа в МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003" - Дупница.Момиченцето се е родило по естествен път, с тегло 3.25 кг и дължина 47 см. Това е второто раждане за 25-годишната майка, Ина Треновска от Благоевград. Преди отпуска по майчинство тя е работила като барман, а таткото на Василена - Васил Самаров, доскоро е работил в автомивка, а днес е на борсата в търсене на работа. Малката Василена има по-голяма сестричка, която се казва Евгения и е на 2 год. и 8 мес.

Янко Емилиев Шарков е последното бебе за миналата година.Той се е родил на 31 декември 2011 г. в 23:58 мин. в МБАЛ „Пазарджик.

Момченцето се е родило по естествен път, с тегло 2.4 кг и дължина 44 см. Майката на Янко е 16-годишната Емилия Шаркова от село Алеко Константиново и това е нейното първо раждане.

Церемонията по обявяването на "Бебе на годината" се състоя на 04 януари от 11:00 часа в Пресклуба на БТА в София.
Тази година орисник на бебетата стана министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов.