В ловешкото село Казачево ще избират нов кмет
В ловешкото село Казачево ще избират нов кмет / netinfo

Избори за кмет на кметството ще се проведат на 17 април в ловешкото село Казачево. Те са насрочени с указ на президента.

Вече е проведена консултативна среща с упълномощените представители на местните ръководства на партиите и коалициите, представени в Народното събрание. Кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев е направил предложение до ОИК Ловеч за състав на секционна избирателна комисия в Казачево. По закон предизборната кампания може да започне на 17 март 2010 г., месец преди датата на вота.

Частичният избор за кмет се налага, след влязла в сила присъда на досегашния кмет Иван Димитров Диков - Хемито, с която той е  лишен от правото да заема длъжността кмет на населено място за две години. Кметът беше признат за виновен, че през 2003 и 2004 г., в качеството си на длъжностно лице, в кръга на службата си е съставил официални документи - нотариални заверки на подписи за упълномощители в пълномощни за представителство пред Агенция за приватизация. С тези пълномощни са извършвани фактически и правни действия с инвестиционни бонове.

До изборите през април за временно изпълняващ длъжността кмет на Казачево общинският съвет в Ловеч одобри Станимир Стоянов. Очаква се в битката за кметското място да участват кандидатури на ГЕРБ и БСП.