Ученици от ДФСГИнтелект заминават за Портсмут по EU проект
Ученици от ДФСГИнтелект заминават за Портсмут по EU проект / DFSG-Intelekt

Известни са вече имената на 23-мата ученика от ДФСГ „Интелект", които ще вземат участие в подготовката на проект „Електронно митническо обслужване-европейския опит и практика". Подборът на кандидатите протече в три етапа: първоначално те бяха класирани по показатели от участието им в учебния процес и училищния живот - успех от предходната година и участие в извънучилищни форми.

Следващото предизвикателство, с което те трябваше да се справят, бяха изпити по английски език и професионална подготовка, а финалният етап бе интервю, в което те имаха възможност да изразят мотивацията си за участие в проекта, както и да демонстрират познания и умения за общуване на английски език.

Комисията, която проведе интервюто, беше съставена от представители на партньорите по проекта - г-н Банков - началник на Митническо бюро град Плевен, Дамянка Владимирова - директор на офис НАП Плевен, както и екипа по проекта.

Ученици от "ДФСГ"Интелект" заминават за Портсмут по EU проект
netinfo

За класиралите се участници предстоят езикова, професионална и културна подготовка, чиято цел е да обогати и развие техните познания и умения в областта на данъчната и митническата администрация, боравенето със специализирани компютърни приложения, както и да усъвършенства уменията им за общуване на английски език в бизнес среда.

Изпити след приключването на предварителната подготовка ще определят окончателното разпределение на 20-те ползватели, които ще отпътуват за град Портсмут - Великобритания в края на март- началото на април 2013 година.

Спечелемият проект е по програма „Учене през целия живот" на Европейския съюз, секторна програма "Леонардо да Винчи", дейност „Мобилно