Убийство с цел грабеж е основната версия за смъртта на Вероника Здравкова
Убийство с цел грабеж е основната версия за смъртта на Вероника Здравкова / netinfo

На 5 март Никопол изпраща в последния й път 23-годишната студентка Вероника Здравкова. Погребението е от 13:00 часа, съобщиха близките й в социалната мрежа. Преди това от 11:00 часа приятели на студентката ще се съберат пред сградата на Общината в крайдунавския град, където ще запалят свещ в памет на Вероника.

На 3 март 2015 г. тялото на 23-годишната студентка Вероника Здравкова бе открито във водите на река Янтра, в района на жп гарата във Велико Търново. Вероника изчезна на 28 февруари вечерта. Тогава е била видяна за последно в района на жп гарата в старата столица. По това време момичето се прибирало от работа.

Смъртта на 23-годишната студентка Вероника Здравкова е насилствена, потвърждават резултатите от аутопсията. Открити са множество наранявания по главата, причинени от тъп предмет, съобщиха от прокуратурата във Велико Търново. От там са категорични, че момичето не е било изнасилено.

По случая се води досъдебно производство за умишлено убийство срещу неизвестен извършител. Все още няма заподозрян за престъплението, допълниха от прокуратурата.

Вероника е от Никопол и учи магистратура във Великотърновския университет. Сигналът за изчезването й е подаден от нейните родители на 1 март сутринта, след като няколко пъти безуспешно се опитвали да се свържат с нея през цялата нощ.

Потресени от убийството на студентката, във Велико Търново граждани организираха подписка, която ще внесат в Общинския съвет в града. Инициаторите настояват да се монтират осветление и камери в района от Автогара Юг до жп гарата в града, където е изчезнало убитото момиче. Предлага се още, в тъмната част на денонощието районът да се обхожда от патрул на полицията, както и да се освети и обезопаси с камери и пътят от Ректората до Художествената галерия „Борис Денев" (Конниците). Подписката стартира в 18:00 ч. на 4 март пред паметника „Майка България" във В. Търново.

В памет на убитата Вероника, 5 март е обявен за Ден на траур във ВТУ"Св.св. Кирил и Методий".