Убийство на 19-годишен разтърси Плевен.Какво се случи на пътеката зад блок в жк Дружба
Убийство на 19-годишен разтърси Плевен.Какво се случи на пътеката зад блок в жк Дружба / archive.dariknews

Убийство на 19годишен разтърси ПлевенКакво се случи на пътеката зад блок в жк "Дружба"
netinfo

Какво се случи на пътеката зад блок 136 в жк "Дружба", за да се стигне до
смъртта на 19-годишен, след удар с нож в сърцето от 17-годишен младеж

Кой е новият-стар председател на асоциацията на училищата по
ресторантьорство и хотелиерство у нас

Колко пъти ще се увеличи капацитетът на Медицинския
университет от следващата година

Има ли отличници по прозрачност сред плевенските институции, според
Програма достъп до информация

Оптимистични ли са очакванията за летния сезон и какъв специфичен
туризъм би имал успех в Плевен

В рубриката ни "Пряк свободен" гастролира модерният ляв, който вкарва
напоследък повече словесни голове

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Убийство на 19годишен разтърси ПлевенКакво се случи на пътеката зад блок в жк "Дружба"
netinfo

Темите във вторник в ежедневника "Посоки":

Убийство на 19-годишен младеж, намерен мъртъв в жилищен квартал „Дружба", разтърси Плевен. Момчето е убито от 17-годишен плевенчанин, който наръгал жертвата си четири пъти с нож, един от ударите се оказал фатален - в сърцето. Предисторията на трагедията - нелеп конфликт при разминаване между две младежки компании, който отприщил агресията. Подробности за престъплението съобщиха от Окръжната прокуратура в града.

Втори робот оперира в Плевен
Да Винчи SI е закупен след спечелен проект на Медицинския университет

Пет години, след като за първи път в България се заговори за роботизирана хирургия и екипът на проф. д-р Григор Горчев внедри и извърши първите операции с четириръкия Да Винчи S, Медицинският университет в Плевен успешно реализира втори проект и внедри нова роботизирана система Да Винчи SI. Новият робот вече е базиран в Университетската болница, като стойността му е над 4 млн. лв.

Две момичета от Левски с отличия за есе, наградата им - пътуване до Израел

Две момичета от СОУ „Крум Попов" - гр.Левски спечелиха конкурс за есе и ще заминат за Израел. Новината огласиха от пресцентъра на местната управа в Левски. Конкурсът за есе „Спасяването на българските евреи" по книгата на проф. Михаел Бар-Зоар „Извън хватката на Хитлер" е организиран по инициатива на фондация „България".

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Убийство на 19годишен разтърси ПлевенКакво се случи на пътеката зад блок в жк "Дружба"
netinfo

"Зетра", бр. 24:
Новата система за роботизирана хирургия с тренировъчен симулатор е доставена и инсталирана в Плевен, съобщава регионалният вестник "Зетра". Тя е част от втория етап на проект за развитие на научноизследователска и обучителна дейност на Медицинския университет.

Ловеч почете паметта на жертвите от комунистическия концентрационен лагер „Слънчев бряг" в каменната кариера край града. На място бяха дошли близки на убити в лагера, жители на града и активисти на десни политически сили.
Плевенчанин се самоуби в Ловеч, пише "Зетра".

Проведените от областния управител на Ловеч Милко Недялков консултации за определяне на състава и ръководството на Районната избирателна комисия не постигнаха съгласие за председател.

Създаването на съвместен проект за устойчиво развитие на туризма "Централен Балкан - Розова долина" обсъждаха кметове на шест общини в троянското село Орешак, информира вестникът.

Други теми от броя на "Зетра": Плевенските старейшини отложиха въпроса за плувния басейн. Нов тригодишен обществен договор за ред и сигурност подписаха в община Ловеч.

2299 зрелостници ще държат матури през май в Плевенско. Утвърдиха новите почетни граждани на Ловеч. Ученици от гр. Гулянци започнаха благотворителна великденска акция за деца от плевенския дом "Детелина".

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Убийство на 19годишен разтърси ПлевенКакво се случи на пътеката зад блок в жк "Дружба"
netinfo

Анонс на в. „BG Север", бр. 12/2014 г.

„Съдия не изпълнява решения на висшестоящите инстанции", е водещо заглавие на най-новия брой на седмичника „BG Север". Магистратът от Кнежа се поставя над законодателството и ВКС.

На стр. 3 от изданието можете да прочетете за новата фаза, в която е навлязла войната между топлинните счетоводители.

„АБВ е стратегически проект, а не еднодневка", е заявявил Румен Петков на срещата си с жителите на град Койнаре - материал на стр. 4.

„Плащаме данък сгради в пощите, там ще се приемат и фишове от тотото" е водещото заглавие на страницата за бизнес. Става въпрос е за новите дейности на пощите в борбата за финансово оздравяване.

На стр. 6 можете да прочете материала със заглавие: „Учениците със СОП носят три пъти повече пари в училищния бюджет". Подзаглавието пояснява, че именно затова предстои битка между школските директори за различните деца. Любопитна информация предоставя, както винаги, „Артстраницата" на вестника.

„Лекарите имат странно чувство за хумор, защото гледат по-философски на живота", заявява в специално интервю пред седмичника д-р Петко Стефановски, шеф на спешното отделение в Плевен. Той е известен с чувството си за хумор и е роден на Деня на хумора и шегата 1 април.

Стр. 9 е посветена на Иван Иванов - Манги - самоукия танцьор, направил от децата истински българчета. Той е създателят и дългогодишен ръководител на танцова група, прераснала в ансамбъл „Нашенчета".

От спортната страница ще научите за всички значими спортни събития с плевенски адрес, а на 16 стр. четете как „Художници свирят рок под земята в компанията на съмишленици".

В броя ще намерите още т.в. справочник, много интересни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.