no6t
no6t / dariknews.bg
На 16 септември – събота в 08:30 ч. в Спортния комплекс на Медицински университет – Плевен ще се постави началото на „Маршрутите на здравето“ с участието на рекорден брой ученици и студенти.
Събитието е част от „Нощта на учените“ с организатор Медицински университет – Плевен, и се провежда изцяло с подкрепата на Община Плевен. Това съобщиха в пресклуба на БТА проф. д-р Савелина Поповска, зам.-ректор по европейска интеграция и международно сътрудничество в МУ-Плевен и доц. Теодора Вълова, дп, ръководител на сектор „Европейска интеграция и академична мобилност” в МУ-Плевен.

В него ще се включат 5 плевенски средни училища и студенти от висшето училище. Участниците ще се разпределят в четири отбора, като два от тях ще участват в мини турнири по волейбол и баскетбол в СУ“Иван Вазов“ в Плевен.

Вторият „Маршрут на здравето“ ще остане в Спортния комплекс на МУ-Плевен, където ще се изпълняват йога-упражнения като доказано средство срещу стреса. Ще бъде проведен и Модул от ритмична гимнастика.

Участниците в третия лъч от „Маршрутите на здравето“ ще проведат в един от фитнес клубовете – партньори на университета, диференцирани тренировки за момчета и момичета. Те ще изслушат и кратка лекция за ползата от натоварването на различните муслулни групи с различен вид упражнения.

Около 10:00 часа се очаква всички участници в лъчовете да се срещнат на пл. „Възраждане“, където ще се проведе общоградско тържество с официална част и откриване, което е поверено на зам.-кмета на Плевен Милен Яков.

После ще сбъдат представени първенците в „Маршрутите на здравето“, а след това ще последват иапълнения на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци "Иван Вълев" и Спортен клуб Дъга.
Накрая всички участници ще се включат във флаш-моб на "BG-Бъди активен", като за всички дошли на пл.“Възраждане“ ще има и изненада, подготвена от организаторите.