Светла Бъчварова открива пчеларското изложение
Светла Бъчварова открива пчеларското изложение / netinfo
Най-големият пчеларски форум в Югоизточна Европа, Международното изложение – договаряне «Пчеларство – Плевен 2007» , ще бъде открит в 10 часа днес. На официалното откриване ще присъства зам.министърът на земеделието и горите Светла Бъчварова. Организатори са “Партнерс Експо “ ООД.

Към момента участие са заявили над 100 фирми от страната и Европа. Ще има представители на фирми от Франция, Италия, Англия, Украйна, Румъния, Турция, Сърбия, Дания и Македония.

В рамките на трите дни директно договаряне ще осъществят производителите на пчелни продукти и българските и международни търговци и преработватели. Ще се търси решение за опаковката и етикета на марката „Български качествен мед”. По традиция в Плевен участие ще вземе Балканската федерация на пчеларските съюзи.

За първи път се организира среща на Областните председатели на пчеларите в България. Фирмите-участнички в изложението ще могат да се включат в надпреварата за наградите в няколко конкурса. Паралелно с програмата на пчеларството ще се проведе и изложение-договаряне “Растениевъдство – Плевен 2006”.