Сняг вали на много места в страната, карайте внимателно!
Сняг вали на много места в страната, карайте внимателно! / dariknews.archive

Жълт код за нови снеговалежи, поледици и вятър е обявен за 17 области в страната. В областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Смолян се очакват нови валежи от сняг, снежната покривка ще се увеличи с около 10 см. Значителни ще са валежите от сняг в планинските райони, като там снежната покривка ще се увеличи с около 20 см, на места и повече

Сняг вали в областите Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Кърджали, Перник, Плевен, Смолян, Хасково както и в района на проходите "Шипка", "Предел", "Република"; Разлог, Банско, Баня, Черна Места, Гоце Делчев (област Благоевград); Босна, Малко Търново; Луковит, Дерманци ,Ловеч, Летница (област Ловеч); Церово и Сестримо (област Пазарджик); Кърнаре, Карлово, Първомай, Брезово, Граф Игнатиево (област Пловдив); Сливен и Твърдица (обл. Сливен); в област София.

Снегът продължава да трупа, жълт код за 17 области в страната

Пътните настилки в страната са предимно мокри и заснежени, по усойните места заледени, почистени и обработени, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура". Температурите са в интервала от минус 10 до плюс 4 градуса.

Ограничава се движението на тежкотоварни МПС над 12 т. по пътя София-Монтана в посока София на територията на област Монтана, поради обилен снеговалеж в област София.

Ограничено е движението на МПС над 12 т по пътя Русе-Силистра поради снегонавявания, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Ограничено е движението на всички видове МПС по пътя Варна-Шумен от с. Неофит Рилски до границата с област Шумен и по пътя Ветрино-Добротич поради снегопочистване. Отпада ограничението за движение на МПС над 12 т по пътя Ботевград-Враца.Авария на далекопровод остави отново няколко населени места в общините Смолян и Мадан без ток. Аварията е от тази сутрин, като са засегнати населените мeста по уста Влахово и Търън в смолянско , както и в района на Средногорци, общ. Мадан. За проблема потвърдиха и от електроразпределителното дружество.