Ще правят кадастрална карта на Ловеч
Ще правят кадастрална карта на Ловеч / netinfo

Изработването на кадастрална карта, която да обхване подземната и надземната инфраструктура със мрежите, съоръженията и сградите, бе обсъдено на работна среща в Ловеч. В нея участваха изпълнителният директор на Агенцията по кадастъра Цветен Боев, началника на службата по геодезия, картография и кадастър в Ловеч Михаил Киров, директорите на експлоатационните дружества на територията на общината- ВиК, ловешките клонове на Електроразпледеление Плевен и БТК, Ловечгаз 96, главният архитект на града и други специалисти.

Кадастрална карта на инфраструктурата ще послужи за основа за нанасяне на предвижданията на подробните устройствени планове – плановете за регулация и застрояване на територията на града.

Възможностите за стартирането на тази инициатива са две – чрез публично частно партньорство или акционерно дружество. Началото ще се постави от Община Ловеч и Агенцията по кадастъра с изработване на специализирана карта, в чието разработване ще партнират експлоатационните дружества. За да се реализира проекта ще се търси съфинансиране от европейски фондове.

Идеята е да се повиши качеството и да се намали времето за обслужване на гражданите. Кадастралната карта ще бъде в помощ на проектантите-архитекти и инженерните специалисти. Така ще се получава пълна и актуална информация за инфраструктурата, сградите и предвижданията за застроителните и регулационни планове на Ловеч.

Целта е да се създаде единна информационна система, която да се съхранява в Община Ловеч и Агенцията по адастъра и да се актуализира и поддържа съвместно от общината, Агенцията по кадастъра и експлоатационните дружества.