Сезонът на ремонтите в Плевен започна
Сезонът на ремонтите в Плевен започна / netinfo

Стартираха основните и текущи ремонти на уличната мрежа и съпътстващата инфраструктура в Община Плевен, съобщават от пресцентъра на институцията.

Съгласно утвърдените графици продължава цялостната реконструкция на ул. “Дойран” в частта от ул. “Драгоман” до ул. “Ст. Заимов”. Дейностите включват подмяна на бордюри и тротоари, изграждане на разделителна ивица, както и преасфалтиране на пътното платно. Изграждат се подходи от първостепенната улична мрежа към блоковете 212 и 213 във ІІ микрорайон на жк “Дружба”, както и към бл. 343 и 347 в жк “Кайлъка”. Сред останалите основни ремонти са изпълнението на довеждаща улица до блокове 311 и 314 в жк “Кайлъка”, направата на нови тротоари на ул. “Ив. Вазов”, изграждането на нови тротоари и бордюри на ул. “Самуил”, както и изграждането на довеждащ път от КАТ до градското сметище.

Започва активна работа и по текущите ремонти на първостепенни и довеждащи улици. През м. март и април те ще обхванат пътя Плевен-София, Плевен-Русе, Плевен-Ловеч. В първите десет дни на м. април ще започне полагането на хоризонтална маркировка, след като досегашната бе поразена от снегопочистващата техника и третирането с химикали и инертни материали. С предимство ще се маркират пешеходните пътеки пред училищата, детските и болничните заведения, впоследствие ще бъдат обхванати и останалите пешеходни подходи в града.

Стартира подмяната и на светофарни секции на кръстовищата “Сан Стефано” – “Шипка”, “Хр. Ботев” – “Г. Кочев”, “Хр. Ботев” – “Св. Св. Кирил и Методий” и “Дойран” – “Заменхоф”. Изграждането на нови светофарни кръстовища предвижда програмата на Община Плевен за тази година. Съоръженията ще бъдат монтирани на кръстовището при “Хр. Ботев”, “Трети март” и “Шипка”, пътя Плевен – Ясен и вливащата се улица от жк “Сторгозия”. Съвместно с Областно пътно управление ще бъде съоръжен светофар при ул. “Чаталджа” и бул. “Хр. Ботев”, като ще се извърши реконструкция на пътната настилка, ще се изградят тротоари и бордюри, ще бъдат обособени островни участъци. Пешеходен светофар ще бъде поставен при ул. “Ген. лейт. Атанас Стефанов” /бивша “Хемус”/ и ул. “Добрич” /в района на Балаклия/.

Посочените дейности и обекти са първият етап от новия строителен и ремонтен сезон.