С конкурс бе избран нов ръководител на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци "Иван Вълев" в Плевен
С конкурс бе избран нов ръководител на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци "Иван Вълев" в Плевен / iStock/Getty Images
Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци "Иван Вълев" в Плевен е с нов директор. Със конкурс е избран Данаил Цолов, съобщиха от община Плевен.

Документи за участие са подали четирима кандидати, един е отпаднал поради недостатъчен стаж, съгласно поставените изисквания. Свои концепции са защитили пред комисията, по реда на изтеглен жребий, Данаил Цолов - досегашен преподавател в Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков" в Плевен, бивш член на ансамбъла; Росен Маринов - също преподавател по хореография и бивш танцьор в ансамбъла; Красимир Кондов - настоящ художествен ръководител на състава.

Кандидатите са оценени от всеки член на комисията по няколко критерия. Най-голям брой точки - 364, е получил Данаил Цолов, следван от Красимир Кондов (347) и Росен Маринов (193).

Конкурсът се е състоял на 12 февруари пред 11-членна комисия, в която са били Петър Матев, проф. Даниела Дженева, Христо Иванов, Марио Николов, експерти, представители на общинската администрация.

Цялата документация за конкурса е съгласувана с Министерството на културата, се посочва в съобщението.

Източник: БТА