Санкционираха рибари без билети
Санкционираха рибари без билети / DarikNews.bg, архив

Проверка по реките Дунав, Вит и Искър са извършили инспектори от сектор "Рибарство и контрол" на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Плевен. Проверката по река Дунав е обхванала района от Никопол до Белене. От водите на Дунав са извадени 3 бракониерски мрежи с обща дължина 90 метра. Мрежите са иззети и са съставени констативни протоколи срещу неизвестен извършител.

Инспекторите на ИАРА Плевен са извършили проверки и на риболовни кораби в Никопол и Белене. Общо проверени са 5 плавателни съда. Инспекторите са установили, че един кораб в Никопол извършва риболов без удостоверение за усвояване на ресурс и на собственика е съставен акт за извършване на стопански риболов без разрешително.

По реките Дунав, Вит, Искър и язовир "Горни Дъбник" са проверени общо 79 любители риболовци. 39 риболовци са проверени по река Дунав, по 15 риболовци са проверени на реките Вит и Искър и 10 риболовци са проверени на яз. "Горни Дъбник". Инспекторите на ИАРА Плевен са съставили 4 акта на нарушители за риболов без билети. Два от актовете са съставени на река Вит, а другите два на река Искър.