police
police / obshtina.pleven
С тържествено събрание в сградата на ОДМВР – Плевен беше отбелязан празника на МВР - 5 юли.
На събитието присъстваха представители на прокуратурите и съдилищата в Плевенски съдебен регион, управителят на област Плевен Мирослав Петров, председателят на Общински съвет Плевен Мартин Митев, кметът на Община Плевен Георг Спартански, други представители на местното самоуправление и ръководители на специализирани структури за противодействие на престъпността.
По случай празника на МВР - 5 юли, за проявена инициативност и постигнати високи професионални резултати при изпълнение на служебните си задължения са наградени 90 служители от ОД на МВР – Плевен.

Областният управител на Плевен Мирослав Петров поздрави служителите на МВР за професионалния им празник. Той подчерта, че ситуацията, свързана с пороите тази седмица е поредното красноречиво доказателство за добро взаимодействие с ОД на МВР.
„Познавам повечето от вас и отговорно мога да кажа, че в структурата на дирекцията работят честни, отговорни и почтени хора и много добри професионалисти, които поставят върховенството на закона над всичко”, каза областният управител на Плевен.

Председателят на Общинския съвет Мартин Митев поздрави наградените и подчерта добрата работа на органите на реда при преодоляване на бедственото положение след обилните валежи в понеделник в Плевен.

Кметът на Община Плевен Георг Спартански, който имаше личен празник – рожден ден, поднесе уважението си към работещите в системата на МВР като подчерта, че полицията е една от най-старите институции в страната, създадена само година след Освобождението.

spartanski
dariknews.archive

"Напълно съзнавам, че каквото и да се случи в град Плевен и в общината, основни виновници за неблагополучията са полицията и кметът. На никого не можеш да обясниш колко часа на ден работиш, какво коства на семейството и на децата ти това, че си на служба и рискуваш здравето и живота си. Каквото и да направите, никога няма да са доволни всички, но е достатъчно човек да не лъже себе си и да знае, че е положил усилия да изпълнява задълженията си. Затова, давайки си сметка колко здраве и нерви коства на вас, семействата и близките ви да се справяте с работата си, приемете моята благодарност за това, което правите. Полицията е една от най-старите институции в страната, създадена само година след Освобождението, без полицията няма нормална демократична държава, защото демокрацията не значи свободия, а върховенство на закона. И ние с вас, заедно с армията, сме длъжни да осигурим това, което хората очакват от нас”, обърна се към присъстващите Георг Спартански.

Министърът на вътрешните работи е наградил 5 служители с писмена похвала - началник на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, началник на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, началник на сектор „Пътна полиция“, разследващ полицай от отдел „Разследване“, служител от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР - Плевен. 

Главният секретар на МВР е наградил 5 служители с писмена похвала – началник на отдел „Криминална полиция“ комисар Петър Енчев, началник на сектор „Криминална полиция“ при Първо РУ Плевен, началник на сектор Криминална полиция при Второ РУ Плевен, разследващ полицай и служител от сектор „Криминалната престъпност“ при ОДМВР - Плевен.

Старши комисар Красимир Начев е наградил 80 служители от ОДМВР – Плевен също с „писмена похвала”.
Наградени са и служители от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Плевен. Министърът на вътрешните работи е наградил един огнеборец младши инспектор от РСПБЗН - Плевен,  главният секретар на МВР - един служител - младши инспектор от РСПБЗН – Плевен и директорът на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ награждава с писмена похвала един служител – инспектор то РСПБЗН – Гулянци.

Честит празник на всички служители на ОД на МВР - Плевен от екипа на Дарик - Плевен!