Първанов: Да съхраним българското означава да запазим своята памет за миналото
Първанов: Да съхраним българското означава да запазим своята памет за миналото / abv.pleven

„Тук съм, защото от свое име, от името на Ивайло Калфин - най-успешния български евродепутат, от името на всички мои колеги, съратници и съмишленици от Алтернатива за българско възраждане искаме да изразим своята ясна и категорична подкрепа на благородната кауза на кампанията „Да съхраним българското". Това заяви Георги Първанов - президент на България /2002-2012/ на поредния концерт от националното турне на Николина Чакърдъкова, подкрепено от АБВ. Първанов заяви убеждението си, че народната музика, българските песни трябва да имат своето запазено място в българския ефир.

„Съзнаваме, че изпускаме вече момента да съхраним българското в литературата, да запазим българската книга. Правим го, защото искаме да запазим българския театър, българското кино, българската духовност в най-широкия смисъл на думата", коментира Първанов.

Да съхраним българското означава да запазим своята памет за миналото, за важното за непреходното, каза още президентът. „Казвам го, защото видях как с лека ръка едни хора от жълтите павета са приели най-антируската декларация в българската история, забравяйки кой ни освободи от османско робство.
Да съхраним българското означава да изберем българското, заключи Георги Първанов.

На 27 март от 19:00 часа в Градската градина в Плевен ще се състои поредния концерт на Николина Чакърдъкова "Най-голямото богатство" от националната кампания "Да съхраним българското".