Проверяват социалните в Червен бряг за трагедията с детеубиеца
Проверяват социалните в Червен бряг за трагедията с детеубиеца / Dariknews

Днес трябва да започнат разпоредените от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов проверки в Дирекцията „Социално подпомагане" Червен Бряг. Те се налагат във връзка със семейната драма, при която на 2 март Върбан Маринов уби 2-годишното си момиченце Виолета, рани тежко 3-годишната й сестричка Дарина и се самоуби.

Проверките ще извършат Държавната агенция за закрила на детето и Агенцията за социално подпомагане. Целта е да се изясни дали има подадени сигнали за проблеми в семейството, какво е съдържанието им и дали социалните работници от отдела за Закрила на детето в Червен бряг са предприели адекватни мерки по отношение на двете деца.

Ако се докаже, че в работата на Дирекция „Социално подпомагане" Червен бряг има пропуски, довели до тежкия инцидент, на виновните служители ще бъде потърсeна съответната отговорност.

Междувременно все още няма промяна в състоянието на Дарина, съобщиха тази сутрин от пресцентъра на плевенската болница, в която е настанено детето. Момиченцето е на апаратно дишане с тежка кръвозагуба от прободна рана в областта на корема и се бори за живота си.