Приключва приемът на документи за целева помощ за придружител
Приключва приемът на документи за целева помощ за придружител / Дарик Плевен

Срокът за прием на документи за изплащане на целеви помощи за 2010 год. за придружител на лица с интелектуални затруднения и психични разстройства, на възраст над 16 год., със 71 или над 71 на сто трайно намалена работоспособност/вид и степен на увреждане изтича днес.

Набирането на документите става в Сдружение "БАЛИЗ" Плевен от 18.00 до 19.00 часа на ул. "Белмекен" № 11. Съгласно въведения нов Чл. 53а от Правилника за прилагане на закона за интеграция на хората с увреждания, целевата помощ за придружител е до 10 часа годишно в размер на 5,00 лв. на час. Тя се ползва при посещенията на хора с увреждания в държавни, общински, здравни, образователни и други институции.

Общият размер на предоставяните целевите помощи е до 50,00 лв. Имащите право на тези помощи трябва да представят заявление-декларация за отпускане на целева помощ, служебна бележка, удостоверяваща, че лицето е ползвало придружител до съответните институции, които се получават в Сдружение "БАЛИЗ" Плевен. Трябва да се представи и копие от решение на ТЕЛК.