Президентът Първанов: Скандалите слагат тъмни петна върху образа на България
Президентът Първанов: Скандалите слагат тъмни петна върху образа на България / снимка: Люба Нинова
Президентът Първанов: Скандалите слагат тъмни петна върху образа на България
38136
Президентът Първанов: Скандалите слагат тъмни петна върху образа на България
  • Президентът Първанов: Скандалите слагат тъмни петна върху образа на България

Президентът Георги Първанов вече е сезирал главния прокурор по повод изявленията на премиера Бойко Борисов, че държавният глава стои зад атаките със записите срещу ГЕРБ. "Това ще бъде в рамките на започналата проверка кой записва, кой как е огласил информацията от СРС-тата", уточни Първанов. Той беше в Плевен, където се включи в благотворителна инициатива за набиране на средства за лечение на раково болни деца. 

Надявам се проверката скоро да приключи и резултатите от нея да бъдат огласени - така, както беше обещано, каза президентът Георги Първанов. По думите му, този тип скандали, като със специалните разузнавателни средства, влияят върху образа на България - независимо дали става дума за междинния доклад на Европейската комисия за напредъка ни или за докладите, свързани с готовността за Шенген. "Тези неща се отразяват и образът на България не се подобрява, напротив - ние сме свидетели на все по-тъмни петна", беше категоричен държавният глава.

"Това е за мен големият проблем - докладите минават, заминават на всеки 6 месеца, но пораженията върху образа на страната ни остават години и за много правителства напред",каза още той.

Пред плевенските журналисти президентът Първанов каза, че предпочита да вижда 4 февруари като ден, в който се обединяват усилията в борбата срещу раковите заболявания, а не като ден, в който се спори кой какво е направил или не е успял да направи. "Намирам за все по-безмислени тези спорове", допълни държавният глава. Той обеща, че в следващите ден-два отново ще се чуе за проекта му АБВ.