/ БТА
Кметът на Плевен д-р Валентин Христов представи новите членове на ръководния екип на местната администрация. 

С ресор "Проекти и хуманитарни дейности" ще бъде третият от заместник-кметовете - Елина Димитрова. Тя е възпитаник на Математическа гимназия "Гео Милев" в Плевен.

Магистър е от Техническия университет в Русе, "Инженер компютърна техника" и магистър по математика от Шуменския университет. Има специализации по "Управление и организация на административните дейности" и "Европейска административна практика и управление на проекти".

Д-р Иван Малкодански е новият председател на Общинския съвет в Плевен (СНИМКИ)

Професионалният ѝ опит включва работа като главен експерт в Дирекция Бюро по труда в Плевен, сектор "Мониторинг на европейски програми и проекти", експерт комуникация и мониторинг по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, била е помощник - директор в Професионална гимназия по механоелектротехника в Плевен, преподавател по математика в Професионалната гимназия с преподаване на чужди езици "Димитър Димов" и ръководител на инспектиращ екип към Националния инспекторат по образованието на Министерството на образованието и науката.

Анелия Дечева поема отдел "Култура и туризъм". Тя е известна в плевенските културни среди като диригент на Общински хор "Гена Димитрова". Дечева е възпитаник на Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков" в Плевен, след което и на Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, магистър е по "Музикална педагогика" и "Оперно пеене и дирижиране".

Има второ висше образование от Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий", специалност "Библиотекознание и библиография". Ваня Първанова е новият началник на отдел "Спорт". По образование е бакалавър със специалност "Педагогика" от Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" и магистратура "Медии и реклама".

Има дългогодишен опит на ръководни позиции в голяма частна компания и петгодишен опит на позицията мениджър за региона на Северна България. В периода 2000-2005 г. е професионален състезател и треньор във Волейболен клуб "Спартак". Международен съдия е по волейбол. 
Елина Кюркчиева, БТА