/ Общински съвет-Плевен
С букет с цветя и торта за празника председателят на Общински съвет-Плевен, Мартин Митев поздрави за 100-годишния юбилей плевенчанката Дилка Патова. Баба Дилка е родена на 4 април 1919 година и навръх рождения си ден посрещна много гости - близки, приятели и съседи. Празникът уважи и кметът на Общината Георг Спартански.

100
obs pleven

Родена на 4 април 1919 г. в плевенското село Староселци, Дилка Патова остава без баща когато е едва 10-годишна и заедно с майка си се грижи за четирите си братя и сестри. На 17 се записва да учи в занаятчийското училище в Плевен, което завършва успешно.

От 1944 г. до 1950 г. работи като детска учителка, а след това целият й трудов стаж преминава като шивач и бригадир в „Колективен труд“. В личен план баба Дилка избира да остане сама след голямата си любов, но през целия си живот се радва на любовта и уважението на голямата си фамилия и на десетки приятели.

Днес столетницата е горда със своите 7 племенника и 11 правнука в семейството, а домът й винаги е отворен за приятели и никога не остава без гости. Неслучайно празникът за 100-годишния рожден ден на плевенчанката е събитие за целия квартал - организацията на тържеството върви от седмици, а съседи дори разлепили покани по входовете на жилищните блокове в района. На празника бе и сестрата на рожденичката - Велика, която е на 96 години.

100
obs pleven

Да е жива и здрава и да се радва на още много хубави моменти със семейството и приятелите си пожела на баба Дилка днес Мартин Митев, а тя от своя страна заръча на местните управници да се грижат за Плевен и сподели, че въпреки възрастта си не спира да се интересува какво се случва в родния й град, чете редовно вестници и гледа новините.

100
obs pleven

На днешното тържество Дилка Патова получи и определените от Общински съвет-Плевен, средства по повод навършването на 100-годишната й възраст. На изпроводяк столетницата пожела на своите гости да са здрави и да доживеят до нейната възраст.

100
obs pleven

100
obs pleven