Плевен и Кавадарци се побратимиха
Плевен и Кавадарци се побратимиха / Яна Дамянова

Договор за установяване на партньорски отношения между община Плевен и община Кавадарци, Македония беше подписан в Плевен в края на миналата седмица. Подписите си под документа положиха Найден Зеленогорски и кметът на македонския град Александър Панов.

Сътрудничеството на община Плевен с Кавадарци започва още преди 10 години, но на практика днес се формализират отношенията, каза Найден Зеленогорски. Кавадарци е втората по икономическо развитие община в Македония, която осигурява 20 % от БВП на страната, изключително добре развит лозарски и винарски район. Плевенският кмет подари на македонския си колега метална  пластика с богинята на победата и материали за Плевен.

Кметът на Кавадарци връчи на домакина емблематичния символ на своята общината 4-литрово буренце с вино и копие от изключително ценна антична монета. Ръководствата на двата побратимени града изявиха желание за бъдещо сътрудничество в областта на здравеопазването и туризма, както и подкрепата за бъдещото членство на Македония в ЕС.