Пияна софиянка опита да скъса пагоните на полицай
Пияна софиянка опита да скъса пагоните на полицай / archive.dariknews

25-годишна от София е задържана в ареста за 24 часа след хулигански действия срещу служители на полицията. На 16 август в 2:30 часа, униформените са посетили адрес на улица „Неофит Бозвели" в Плевен след сигнал за нарушение на нощната тишина.
На място са установили, че 25-годишна жителка на четвъртия етаж на кооперацията блъскала по входната врата на съседка от първия етаж и я заплашвала.

67-годишната потърпевша обяснила на полицаите за тормоза и ги изпратила на четвъртия етаж. При проверката на стълбищната площадка пред жилището, 25-годишната столичанка се държала грубо, започнала да блъска и псува служителите, след което налетяла на единия и искала да му скъса пагоните. Жената била в явно нетрезво състояние.

За извършените непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта тя е задържана и доведена в полицията с белезници. Уведомен е прокурор. За престъпление по чл.325, ал.2 от НК продължава работа разследващ полицай.