123
123 / obshtina guljanci
В дните от 31 май до 2 юни в Гулянци се проведоха традиционните Панаирни дни. Празникът бе изпъстрен с културни, спортни и развлекателни събития.

123
obshtina guljanci

Кметът на общината Лъчезар Яков даде начало на тридневните тържества и не скри удоволствието си от факта, че община Гулянци се развива във всички сфери и общата работа на ръководство, администрация, институции и граждани в посока поддържане на дейността на училища, читалища, отбори и клубове дава резултат. Той пожела весело настроение на жителите и гостите на града.

123
obshtina guljanci

Тържественото начало бе последвано от концерт на НЧ „П. Р. Славейков 1923” гр. Гулянци, в който участваха деца от ДГ „Незабравка” гр. Гулянци, самодейните състави и изпълнители при читалището, професионалните изпълнители от Гулянци – Красимира Красимирова, Стефани Борисова, Бисерка Венкова и Огнян Янчев, които са направили първите си стъпки преди години на същата тази сцена. Вълнуващата програма прерасна в щур купон с концерта на победителите от „Х фактор 2017” – 4MAGIC.

123
obshtina guljanci

Вторият панаирен ден – 1 юни подари на децата от община Гулянци слънчево време и безброй празнични емоции. По повод Международния ден на детето Община Гулянци, НЧ „П. Р. Славейков 1923” гр. Гулянци, МКБППМН гр. Гулянци и ЦОП гр. Гулянци организираха културни и спортни събития за момичета и момчета от всички възрасти и от всички населени места на общината.
В детското утро „Децата на Гулянци пеят, творят и мечтаят” с песни, танци и стихове се изявиха малчуганите от детските градини в Гулянци и Милковица, ДТС при читалище с. Милковица и десетки индивидуални изпълнители.

123
obshtina guljanci

През целия ден на Спортния комплекс в гр. Гулянци се провеждаха турнири и състезания с участието на ученици от различни възрасти – Турнир по шахмат, Турнир по тенис на корт, две футболни срещи. Спортистите демонстрираха умения, ловкост и добра подготовка, а публиката се наслади на изключителен феърплей, положителни емоции и спортни страсти.
Екипът на ЦОП гр. Гулянци забавлява малките и големи гости на спортния комплекс с увлекателни игри. С удоволствие и ентусиазъм и деца, и родители се включиха в атрактивните - състезание с чували и боулинг, творческите - рисунка на асфалт и „нарисувай ми нещо”, различните игри за ловкост и наблюдателност.

123
obshtina guljanci

Всички деца, които участваха в концертната и спортната програма на 1 юни получиха подаръци от Община Гулянци.
В рамките на Панаирни дни Гулянци се проведе футболна среща между действащия отбор и ветераните на ФК „Вихър” гр. Гулянци.
Кметът на общината Лъчезар Яков награди победителите в турнирите и футболните срещи с купи и медали „Панаирни дни Гулянци”.
Подобаващ финал на втория панаирен ден сложи концертната програма в центъра на града. Стотици жители и гости на община Гулянци се стекоха, за да се веселят с прекрасните изпълнения на танцова формация „Плетеница” гр. Плевен и легендата на сръбската музика Бобан Здравкович. С еднакво удоволствие хората виха кръшни хора с танцьорите и пяха емблематични песни заедно със своя любимец.

123
obshtina guljanci

На втори юни, в Деня на Ботев, на откритата сцена на пл. Свобода се проведе традиционният за Панаирните дни Събор на народното творчество. Събитието е с над 15 годишна история и събира певци, танцьори и инструменталисти от общината и областта в един своеобразен празник на българския фолклор и традиции.
Кметът на общината Лъчезар Яков откри събора със сърдечен поздрав към участниците и благодарност за енергията, таланта и вдъхновението, с които творят и предават на поколенията любовта към народното творчество. След приветствието си, кметът на общината покани на сцената Зинка Габърска – дългогодишен учител, общественик и художествен ръководител на десетки хорове и певчески състави от Гулянци. Той ѝ благодари за всеотдайността, с която е работила и продължава да работи за родния край и ѝ връчи почетен плакет и значка за принос към община Гулянци.
Последва концертната програма на събора, с участието на близо тридесет колектива и индивидуални изпълнители, които в продължение на четири часа радваха публиката със своите изпълнения. Особено емоционални за зрителите бяха изпълненията на детските и юношеските певчески и танцови състави. Специално за Деня на Ботев и падналите за свободата на България, деца от СУ „Хр. Смирненски” гр. Гулянци бяха подготвили кратка програма. Всички участници бяха наградени с почетен знак на събора.

123
obshtina guljanci
 

Панаирните дни са едно от най-колоритните и вълнуващи събития в община Гулянци. Почти двадесет години те дават възможност на самодейните и спортни колективи и талантливите жители на общината да се изявят, да покажат, че въпреки трудностите, тук, в нашия край има кой да поддържа жив духа на България, да пали искрицата у младите, да развива спорта и стремежа към постижения.
Тези три дни събират на обща трапеза близки и приятели, ръка за ръка жителите на общината вият кръшни хора. Затова Панаирните дни винаги са били и ще бъдат символ на единството и живия дух на община Гулянци.

123
obshtina guljanci

123
obshtina guljanci

123
obshtina guljanci

123
obshtina guljanci

123
obshtina guljanci

123
obshtina guljanci