Отличиха победителите в регионалния етап на конкурса на „Алианц България“
Отличиха победителите в регионалния етап на конкурса на „Алианц България“ / obshtina.pleven

Регионална изложба-конкурс за наградите на Националния конкурс „Алианц България" за живопис, скулптура и графика беше открита в художествена галерия „Илия Бешков" - Плевен.

Изложбата беше открита от директора на галерията Мирослав Минчев. Участниците в нея - художници от Плевен, Видин, Лом, Враца, Ловеч и Монтана, бяха приветствани от кмета на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков.

В раздел живопис наградата на „Алианц България" получи Анета Дръгушану за творбата „Сън 3". С номинации за участие в заключителната изложба-конкурс са отличени: Валентин Асенов, Валентин Узунов, Иван Велчев, Майя Ананиева, Нина Петрова, Хинко Хинков, Христо Атанасов и Цветан Тимотеев.

Отличиха победителите в регионалния етап на конкурса на Алианц България
netinfo

Награда за графика се присъди на Йохан Йотов за творбата „Ритъм на вълна". С номинация за графика е Георги Ценов. В раздел скулптура, за участие в заключителната изложба, бяха номинирани Константин Симеонов, Николай Маринов, Убавка Тончев и Цено Ценов.

Отличиха победителите в регионалния етап на конкурса на Алианц България
netinfo

Проявата се организира от „Алианц България", съвместно с Представителството на Съюз на българските художници - Плевен и ХГ „Илия Бешков". Конкурсът се провежда под патронажа на Министерството на културата.