Откриха барелеф на Божко Шойков в НУИП. Пипков
Откриха барелеф на Божко Шойков в НУИП. Пипков / archiv.DarikNews

В НУИ"Панайот Пипков" - Плевен откриха барелеф на дългогодишния директор на музикалното училище, Божко Шойков.

"Благият му, добронамерен и проницателен поглед ще ни среща всеки ден. Лично мен, барелефът ще ме зарежда с много енергия", каза преди откриването директорът г-жа Жечка Димитрова. "Не случайно откриваме този барелеф в дните на Десетия национален конкурс за ученици-акомпанятори. Тази година той е посветен на нашия директор - г-н Божко Шойков, който успя да предаде на голяма част от нас своята работоспособност в търсенето на различни форми на изява", каза г-жа Димитрова, която заедно с Венцислава Шойкова е инициатор и реализатор на създаването на барелефа.

Откриха барелеф на Божко Шойков в НУИ"П Пипков"
netinfo

"Искам да изкажа голямото си вълнение което изпитвам, намирайки се пред барелефа на нашия директор Божко Шойков и да изкажа своята гордост, че съм учила тук", сподели Ваня Делийска - възпитаник на училището и художествен ръководител на детски хор "Звъника" в Плевен.

След откриването, всички гости на събитието бяха поканени да присъстват на концерт с авторски произведения на Божко Шойков, който се състоя в едноименната зала при НУИ"Панайот Пипков" - Плевен.

Откриха барелеф на Божко Шойков в НУИ"П Пипков"
netinfo

Барелефът на Божко Шойков е дело на скулпторите Убавка Тончев и Константин Симеонов.