Оптимизират работата на дознатели и районни прокурори в Плевен
Оптимизират работата на дознатели и районни прокурори в Плевен / netinfo

Административният ръководител на Районна прокуратура Плевен прокурор Иво Радев издаде заповед във връзка с оптимизиране работата на дознателите към Областна дирекция “Полиция” Плевен и на прокурорите от Районна прокуратура Плевен, по образуването и разследването на бързите и незабавни производства. Това информират на интернет страницата на прокуратурата.

Със заповедта се разпорежда във всички случаи, когато полицейски служители, обслужващи територията на Районна прокуратура Плевен констатират, че са налице предпоставките за отпочване на бързо или незабавно производство незабавно да уведомяват за това съответните дознатели, а те от своя страна дежурния прокурор. Изрично е разпоредено разследването за шофиране след употреба на алкохол, шофиране без свидетелство за правоуправление, нарушаване целостта на съоръжения от електропреносната или електроразпространителната мрежа, неправомерно присъединяване към електропреносната, топлопреносната, водоснабдителната или канализационната система, задължително да се провеждат под формата на незабавно или бързо производство.

В заповедта се разпорежда и всички останали престъпления по преценка на дежурния прокурор, че отговарят на регламентираните основания в закона за провеждане на бързо или незабавно производство, да се водят по този ред.