Огнян Кузманов открива самостоятелна изложба в Люксембург
Огнян Кузманов открива самостоятелна изложба в Люксембург / dariknews

Със самостоятелна изложба в Люксембург плевенският художник Огнян Кузманов представя 30 свои картини със силното присъствие на жената като основен персонаж. Изложбата ще включва портретни композиции и голо тяло, вкарани в абстрактни решения.

„На 24 май излитам рано сутринта за Люксембург за да открия изложбата, посветена на най-българския празник - 24 май в Руския културен център със съдействието на българския клуб „Гайда", сподели плевенският художник и управител на Арт център - Плевен Огнян Кузманов.

Той каза, че това е най-хубавото нещо, което му се е случвало тази година, а изложбата ще остане една седмица в Руския културен център в Люксембург.
Поканата дошла от Теодора Тодорова - плевенчанка - един от създателите на клуб „Гайда" в който членуват българи, завършили образованието си в Люксембург и Европа изобщо, оженили са се там и са се установили в европрйската страна, като чрез дейността си в клуба обединяват местните българи.

Огнян Кузманов сподели, че в основата на сближаването му с хората от клуба е фактът, че неговият дядо е бил белогвардеец и това се е оказало основен мотив за създаването на връзката, която е довела и до изложбата му в Руския кулъурен център в Люксембург.