Община Плевен с успешен проект по ОП Административен капацитет
Община Плевен с успешен проект по ОП Административен капацитет / netinfo

Община Плевен е класирана на второ място сред тринадесетте допуснати за оценка местни администрации в страната, кандидатствали за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма «Административен капацитет».

Програмата е съфинансирана от Европейския Социален фонд чрез открита процедура за конкурентен подбор. Грамотата за престижното място връчи на Заместник-кмета д-р Цветан Костов Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев по време на церемония в столичния хотел «Хилтън».

Проектът, с който кандидатства Община Плевен, е озаглавен «Създаване на ефективен модел за управление на собствеността и предоставяне на публични услуги чрез прилагане на публично-частни партньорства в област Плевен». Срокът на реализация е 12 месеца, а стойността – 693016 лева. Партньори на Община Плевен по проекта са общинските администрации в Белене, Гулянци, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Искър, Кнежа, Левски, Никопол, Пордим и Червен бряг.

Реализацията на проекта ще създаде възможности за разработване и координация на съвместни надобщински проекти за осъществяване на публично-частни партньорства в областта на публичните услуги, които удовлетворяват нуждите на гражданите и бизнеса в област Плевен.

Проектът ще подобри капацитета на звената в общинската администрация, отговарящи за управлението на собствеността, инвестиционното проектиране, обществените поръчки, концесиите и други инструменти, предоставящи възможност за публично-частни партньорства.

 Чрез оптимизиране на дейностите на администрациите в прилагането на такива партньорства ще се постигне по-голяма прозрачност и ще се повиши взаимното доверие между бизнеса и обществеността. Информацията е от общинския пресцентър.