Областният управител отчете извършеното от началото на мандата
Областният управител отчете извършеното от началото на мандата / archive.dariknews

Илиян Йончев описа пред медиите извършеното от него и екипа му за краткото време от встъпването си в длъжност като областен управител на Плевен.

„Приоритетно за мен разбира се в началото на мандата е да бъде възстановено движението на автомобилите по пътя Кнежа - Плевен - Искър. Всяка седмица сме там и може да се каже, че с наша помощ, техническите въпроси между проектанти, строителен надзор, строители и община бяха превъзмогнати и в края на лятото там спокойно ще могат да се движат автомобили.
Йончев подчерта, че това е проблем, който съществува вече повече от година и е много важен за икономиката на Плевен, Кнежа и за Искър изобщо.

Първото посещение на областния управител за изминалия месец е било в Червен бряг, после той посети град Левски във връзка с проблемите с водата. Там ще бъде и за празника на града на 18 юли.
„Бяхме и в Никопол за Деня на кмета, а след това по повод щетите които нанесе проливния дъжд на КПП на фериботния комплекс Никопол - Турну Мъгуреле, предприехме мерки да уведомим съответните институции, които стопанисват обекта.

Също предприехме мерки за възстановяването на една разрушена от пороя улица в село Черковица - Никополско, където от 1970-та г. не е имало такова наводнение и водата там е достигнала близо метър. На 17 юли сме в Община Гулянци.
Илиян Йончев каза, че идеята му е за кратко време да посети всички общини и кметове и да се започне съвместна работа за развитието на Плевенска област.

Той каза още, че заедно с директора на Пътното управление са провели среща в Агенция Пътна инфраструктура с нейния директор Лазар Лазаров във връзка с проблем в Долна Митрополия, където един участък от около 800 метра от републиканския път е в крайно лошо състояние . „Мисля, че постигнахме споразумение за своевременното решаванена този проблем. Имаме и разбиране от страна на община Д. Митрополия да помогне с каквото е необходимо, за да се реши проблема".

Накрая, областният управител сподели намерението си за въвеждането на една новост - в заседателната зала на Областна администрация - Плевен да бъдат поставени снимки на всички областни управители, управлявали Област Плевен до сега.