Областният управител на Ловеч откри нови компютърни кабинети в училище
Областният управител на Ловеч откри нови компютърни кабинети в училище / Областна администрация Ловеч - пресцентър

Областният управител на Ловеч Николай Нанков откри днес, 21 декември, два нови компютърни кабинета в ловешкото ОУ „Васил Левски". Новите придобивки са осъществени със средства от делегираните от държавата пари за дейността на училището. Общата инвестиция е около 30 000 лв, с която са разкрити над 30 работни места, информират от пресцентъра на областната администрация.

NetSupport School е водещо софтуерно решение за обучение в клас, предоставящо възможност на учителите да преподават, да наблюдават и да взаимодействат със своите ученици по време на работата в час. То съчетава подобреното наблюдение на работните места в класната стая, презентиране в реално време и инструментариум за анотация. Осигурява също мониторинг на съдържанието, сигурност на декстопа, аудио функция за наблюдение.

Областният управител на Ловеч откри нови компютърни кабинети в училище
netinfo

Притежава персонализуема и иновативна тестова конзола, както и редактор на тестовете, като част от пакета. С тези свои предимства и възможности, решението покрива изискванията и предизвикателствата на днешната класна стая. Новата система дава възможност на преподавателите да подават индивидуални задачи до всеки компютър, тоест до всеки ученик, да наблюдават и при необходимост да блокират работата на съответния компютър, да управляват и контролират принтера, да задават индивидуални задачи до всеки ученик, в това число и тестове, както и да следят времето и верността на отговорите.

Областният управител на Ловеч откри нови компютърни кабинети в училище
netinfo

Нашите деца заслужават този коледен подарък, както и нашите учители. Това гарантира подобряване качеството на учебния процес, дава нови, по-широки възможности за развитието му, каза при откриване на новата придобивка директорът на ОУ „Васил Левски" Корнелия Маринова. Училището е първото в община Ловеч, което разполага с такива възможности за обучение вече, и второто в областта след СОУ „Васил Левски" - Троян, където преди десетина дни официално прерязаха лентата на новото съоръжение пред обективите на две национални телевизии.

Има ли нужда да обсъждаме още смисъла от делегираните бюджети. Доказателство за ползата от тях е вашата инвестиция - със средства от държавата и правилното им разпределение вие сте успели да създадете нещо, което ще донесе полза не само на децата, но и на учителите и това е похвално. Когато един директор е добър мениджър, нещата се случват, поздравявам ви, г-жо Маринова, и пожелавам на вас и екипа ви, на вашите ученици още много успехи през следващата година, каза при откриването на залите Николай Нанков.