Новият шеф на Окръжния съд встъпи в длъжност
Новият шеф на Окръжния съд встъпи в длъжност / снимка: Дарик Плевен

Новоизбраният председател на Плевенски Окръжен съд Александър Григоров официално встъпи днес в длъжност. Изборът беше направен от ВСС на 23 септември тази година. Съдия Григоров получи 13 гласа на одобрение срещу 6 за опонента му съдия Силвия Кръстева.

Той положи подписа под новото си назначение в присъствието на председателя на Великотърновски Апелативен съд Илияна Попова, Окръжния прокурор на Плевен Марио Василев, Председателя на Районния съд Даниела Дилова, временно изпълняващия длъжността председател на Окръжния съд Румен Лазаров, колеги и журналисти. Новият председател обеща да направи всичко, което зависи от него, за да осигури необходими условия за качествена работа на подчинените си. Той подчерта, че целта му е Окръжният съд да бъде колектив, който ще работи с по-високо качество, по-голяма бързина и ще повишава доверието на гражданите в съдебната система.

Съдия Илияна Попова посъветва новоназначеният председател повече да се вслушва в мнението на редовите съдии и с много консенсус да подобрява организацията в съда.

Окръжният прокурор Марио Василев поздрави съдия Григоров като изтъкна, че в негово лице вижда не само колега, но и приятел. Василев изрази надежда, че с това назначение ще се запазят и задълбочат колегиалните отношения между прокуратурата и съда.