Новата учебна година започна с минутка мълчание
Новата учебна година започна с минутка мълчание / archiv.DarikNews

След издигане на националното знаме, ученици, родители и гости на откриването на новата учебна година в плевенските училища отбелязаха с едноминутно мълчание паметта на децата, загинали при пътни инциденти, за които първият учебен ден няма да се състои. Това стана, след като инициативата на фондация "Безопасни улици от Валя" бе подкрепена в цялата страна.

Новата учебна година започна с минутка мълчание
netinfo

"През тази учебна година имаме 109 първокласника, а общият брой на учениците в училището е 497. Те ще се обучават на двусменен режим", каза директорът на НУ "Христо Ботев" Цветелин Горанов, непосредствено след официалното откриване на учебната година в най-голямото начално училище в Плевен. "Тази година имаме още една паралелка от 30 ученика в повече, спрямо миналата", каза още директорът и допълни, че групите за целодневно обучение също се увеличават и стават от четири на шест.

През изминалото лято, основно ремонтирахме санитарните възли. Навсякъде вече имаме бели дъски в класните стаи.

Новата учебна година започна с минутка мълчание
netinfo

Учителската стая е обновена с нов ламинат и мебели, а двора на училището е озеленен.

Новата учебна година започна с минутка мълчание
netinfo

"Участваме в един проект за информационни технологии и смятаме да направим така, че във всяка класна стая да има мултимедия. И тази година учениците ни ще получават "Училищен плод" по програмата на Министерството на земеделието". Директорът на НУ "Христо Ботев" сподели, че започват работа по наскоро спечелен проект за опазване на околната среда, на стойност 3600 лева, както и че продължава работата по проект "Успех", като тази година амбицията е групите да се увеличат от 15 на 18 и така да се обхване по-голямата част от учениците.

Новата учебна година започна с минутка мълчание
netinfo

Близо 170 деца, които са на целодневно обучение ще се хранят на три смени в офиса за раздаване на готова храна. Специално за началото на учебната година, съвместно с Община Плевен и с помощта на началника на сектор Пътна полиция са направени пешеходни в района на училището, като пред входа му е повдигнато пътното платно, което намалява скоростта на автомобилите и повишава сигурността.

Децата от училището ще се включат и във фотоконкурса "Това е моят роден град", обявен наскоро от председателя, на Народното събрание. До края на октомври ще се приемат снимки от всички училища от Плевенска област на имейл Predsedatel@parliament.bg. Фотосите трябва да представят природна забележителност, паметник на културата или историческа ценност, местен обичай или традиция.