Намериха продадено бебе в село Ясен
Намериха продадено бебе в село Ясен / netinfo

Шестмесечно бебе, което е било продадено, са открили плевенските полицаи в село Ясен. Детето е изтъргувано от собствените си баба и дядо за 1 350 лв.

Сигналът за издирване на момиченцето е подаден от 20-годишната му майка в Първо управление на МВР Плевен на 20 октомври. Според майката, детето й е в неизвестност от месец юни тази година. След намесата на полицията, бебето е открито още на следващия ден, в къща в плевенското село Ясен.

След раждането, майката е оставила детето си за отглеждане в социален дом. По-късно тя размислила и през месец юни взела детето си. След това майката заминала в Испания, за това поверила бебето на родителите си. 33-годишната баба и 40-годишния дядо на момиченцето решили да продадат внучката си на семейство от същото село и се договорили да я изтъргуват за 1 350 лева.

След като е намерено от полицаите, детето е прегледано от дежурен лекар и е в добро физическо състояние. Бебето е предадено за отглеждане в социално заведение в Плевен. Полицейска проверка установила, че дядото е осъждан многократно. Материалите по случая са предадени на прокурор.