Н.Зеленогорски: РБ ще издигне кандидати за кметове и съветници навсякъде в страната
Н.Зеленогорски: РБ ще издигне кандидати за кметове и съветници навсякъде в страната / dariknews.archive

Реформаторският блок ще издигне свои кандидати за кметове и общински съветници навсякъде в страната за вота през есента. Това коментира пред журналисти в парламента съпредседателят на Парламентарната група на Реформаторите и заместник-председатела на „Движение България на гражданите" Найден Зеленогорски.

На някои места може да имаме и съвместни кандидати с десни и дясно-центристки партии, допълни Зеленогорски като добави, че не са изключени и партньорства с формации с дясно-център и с патриотичен профил и извън парламента.

В София РБ има доверието на над 100 хиляди души и категорично ще издигнем кандидат за кмет на столицата и за общински съветници, обяви съпредседателят на Парламентарната група на РБ и добави, че това е надделяващото мнение в Блока.

Ние насочваме вниманието си към първите 7 по големина общини, където, въпреки доминирането на ГЕРБ, ще положим максимални усилия да разширим политическия си пробив и да променим статуквото, добави Зеленогорски.

Той каза, че Блокът ще разчита не само на партийни кандидатури, но и на граждански кандидати и на личности с широко доверие, качества, опит и добро име в съответните градове.

Зеленогорски бе категоричен, че за организацията на изборите и при излъчването на кандидатурите РБ ще държи баланса между партийните структури и ядра, които са много важни, но и на личности с обществено доверие, поради мажоритарния характер на местния вот.