/ dariknews.bg
Полицията разкри измама с картини на художника Георги Паунов от Вършец, съобщиха от ОД на МВР в Монтана. Сигнал до полицията е подал потърпевшият художник.

Предадоха на съд две жени, извършили измами за близо 70 000 лева при покупко-продажба на жилища

По думите му, неизвестно лице му се обадило по телефона, представяйки се за негов братовчед с предложение да му помогне с продажбата на картини, нарисувани от Паунов.

След това във времето от 25 септември до 10 октомври, Паунов предал на неизвестното лице на два пъти около 70 броя картини с размери 50/50 см и 70/50 см.

След като няколко седмици телефонът, чрез който художникът контактувал с неизвестното лице бил изключен, той установил, че е станал жертва на измама.

По негови данни стойността инкриминираните вещи е около 35 000 лв. В резултат на проведени издирвателни мероприятия в София е установено лице, представящо се като Георги Паунов. Мъжът се опитал да продаде част от инкриминираните вещи - картини в магазин, намиращ се в София, на бул. "Македония" .

Рецидивист, извършил поредна измама, е предаден на съд от Районна прокуратура-Плевен

От извършените действия от служители на 6-то РУ СДВР в жилище, намиращо се в близост до магазина, собственост на Ж.С. на 65 години от София, е установен Младен М., на 69 години от Плевен,  който е заподозрян, като лицето, представило се за художника от Вършец.

В апартамента са намерени вещи, предмет на измамата - 20 картини от маслени бои, подписани от Паунов. Вещите са предадени с протокол за доброволно предаване