/ dariknews
Районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу две жени за извършени измами при покупко-продажба на жилища. Обвинението срещу Г.У.  и Ч. П. е за това, че през периода 24.10.2017 г. – 22 февруари 2018 г. в Плевен, в условията на продължавано престъпление в съучастие, като извършители с неизвестно лице с цел да набавят за себе си имотна облага възбудили и поддържали заблуждение у различни лица за това, че ще бъде извършена покупко - продажба на недвижими имоти в Плевен и с това им причинили имотна вреда в големи размери 67 800 лв., като:

Рецидивист, извършил поредна измама, е предаден на съд от Районна прокуратура-Плевен

На 24 октомври 2017 г. възбудили и до 10 януари 2018 г. поддържали заблуждение у В. И. и Р. П., че ще бъде извършена покупко – продажба на жилище в Плевен и с това им причинили имотна вреда в размер на 9 700лв.

На 23 ноември 2017 г. до 26 януари 2018г. поддържали заблуждение у Р. А., че ще бъде извършена покупко-продажба на жилище в Плевен, като му причинили имотна вреда в размер на 24 600 лв. На 15.12.2017г. до 22 февруари 2018 г. възбудили и поддържали заблуждение у М. К., че ще бъде извършена покупко-продажба на жилище в  Плевен и с това му причинили вреда в размер на 33 500 лв.

ОП-Плевен прeдаде на съд четирима за отвличане и изнасилване на момиче

Обвиняемата Г. У. работела като посредник и консултирала клиенти при сделки с покупко-продажби или наем на недвижими имоти. Извън работата си поддържала приятелски отношения с обвиняемата  Ч. П.

През 2017г. Г.У имала финансови затруднения и решила да си набавя парични средства по престъпен начин, като на клиенти, които искат да закупят недвижими имоти да предлага на атрактивни цени имоти, които само се отдават под наем от собствениците им, а сумите, които получи като капаро или други предварителни плащания по фиктивните сделки да прибира за себе си. Г.У. разполагала с ключовете на две такива жилища, собствениците на които били възложили на агенцията да ги отдаде под наем.

Постоянна мярка наложи съдът за нападателя, извършил брутален грабеж в Славяново

Така започнала да предлага въпросните жилища за оглед. След като клиентите харесат жилището, им искала капаро и допълнителни суми под различни, с уговорката, че ще бъдат приспаднат от цената.

Обяснявала, че собствениците са в чужбина, поради което сделката ще се изповяда по-късно. За да възникнат в съзнанието на пострадалите клиенти погрешни представи относно това, че ще бъде сключен договор за покупко-продажбата на апартамента, Г.У привлякла за свой съучастник и обвиняемата Ч. П., която се представяла за собственик на жилището.

Малко преди уговорено време за изповядване на сделката  Г. У. спирала да отговаря на повиквания на клиентите. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.