Младежи учредиха клуб “Равнопоставеност” в Ловеч
Младежи учредиха клуб “Равнопоставеност” в Ловеч / Сдружение “Екомисия 21 век” – Ловеч

Младежки клуб "Равнопоставеност" е учреден в Ловеч в края на юли, информират от сдружение "Екомисия 21 век". 11 младежи са се обединили около идеята за стимулиране активността на момичетата и момчетата, разчупване на стереотипите и предразсъдъците относно социалните роли на мъжа и жената, които довеждат до неравнопоставеност и различни форми на дискриминация, личностно и кариерно развитие и др.

Участниците в клуба ще осъществяват инициативи, насочени към разпознаване на джендър стереотипите /джендър е социалното, емоционалното, интелектуалното и
душевното убеждение, което човек притежава за даден пол/ и последствията за личностното и кариерно развитие на момичетата, както и овластяване на млади момичета и жени. Планирани са поредица от обучителни срещи, проучване сред младежката общност в региона, срещи с успели жени и др.

Младежки клубове по равнопоставеност са създадени в общо 16 български града, сред които Плевен, Варна, Благоевград, Пловдив, Велико Търново и др., с подкрепата на Българския фонд на жените и местни партньори. Срещите в ловешкия клуб ще се провеждат два пъти месечно в сградата на Младежкия център в кв. "Вароша".