/ Община Плевен
„В професионален план всеки от вас е доказал своите качества, срещнали високата оценка и на министъра на образованието и науката. Вашата работа е инвестиция с отложени във времето, но затова пък трайни и ключови за бъдещия облик на българското общество резултати.

Георг Спартански: 24 май е принос в световната история и културната съкровищница-трябва да сме горди!

Продължавайте с личен пример да вдъхновявате вашите ученици, да ги насърчавате да работят за реализиране на мечтите си, да гледат далеч отвъд хоризонта на възможностите, които сами смятат, че имат, защото енергията и потенциалът на младите хора се нуждаят от подкрепа и грижа, за да се развиват”.

Така областният управител Мирослав Петров се обърна към удостоените с почетното отличие на МОН „Неофит Рилски” учители и директори от област Плевен. На церемонията, която се състоя тази сутрин в заседателната зала на Областната администрация, присъстваха още заместник-областният управител Татяна Божинова и началникът на РУО Албена Тотева.

Община Плевен

„Вярвам, че постиженията на вашите ученици, техните житейски успехи и професионална кариера са моралният стимул, който продължава да ви дава сили в ежедневната ви работа.

Достойният ви труд заслужава и адекватно заплащане - факт, който правителството ясно и категорично очертава като своя водеща политика. Още веднъж бъдете здрави! Желая ви бъдещи успехи на професионалното поприще!”, каза още областният управител Мирослав Петров.

Община Плевен

Към наградените се обърна и началникът на Регионалния инспекторат по образованието Албена Тотева „Бъдете все така упорити, възторжени и инициативни, за да постигате успех в каузата образование“.

Тя отбеляза, че отличените са избрани в конкурентна среда. За област Плевен това са 10 педагози - двама директори, двама зам.-директори, един педагогически съветник, един главен учител и четирима старши учители.

Ето и имената на тазгодишните носители на почетното отличие „Неофит Рилски“ на МОН от Област Плевен:

1.
Анелия Георгиева Илиева
Педагогически съветник
ПГ по туризъм - Плевен
 2.
Светла Димитрова Тодорова
Старши учител по руски език
ПГПЧЕ - Плевен
3.
Венелин Любенов Вътков
Заместник-директор по учебно-производствената дейност
ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“
 4.
Елена Георгиева Томева
Старши учител по математика
МГ „Гео Милев“ - Плевен
 5.
Красимир Митков Ангелов
Старши учител в начален етап на основното образование
СУ „Д-р Петър Берон“ - Червен бряг
 6.
Ирина Цанова Петкова-Нинкова
Старши учител в детска градина
ДГ „Зора“ – Червен бряг
 7.
Анелия Бенкова Мишева
Директор
ДГ „Славейче“ - Плевен
 8.
Ирен Зафирова Димитрова
Директор
ОУ „Валери Петров“ - Плевен
 9.
Грета Петрова Димова
Заместник-директор по учебната дейност
ПГПЧЕ - Плевен
 10.
Галя Петрова Любенова
Главен учител в начален етап
СУ „Крум Попов“ – Левски