Милен Тотев получи грамота от община Ловеч за 40-ия му творчески юбилей
Милен Тотев получи грамота от община Ловеч за 40-ия му творчески юбилей / obshtina.lovech

Грамота за активно участие в културния живот, издигане престижа на Ловеч и по повод 40 години творческа дейност връчи на Милен Тотев кметът на общината Минчо Казанджиев, съобщиха от пресцентъра му. Снощи бардът отпразнува с концерт в Ловеч своя творчески юбилей. Той получи още от кмета подарък картина.

Тотев бе определен от кмета като приятел и съидейник, човека в основата на създаването на „Бардфест Ловеч" - проявата, която събира хората със свободни мисли и сърца. Казанджиев пожела на барда още много заряд, дълги години богат творчески път. Големите награди на Милен Тотев предстоят, каза кметът.

Бардът е носител на наградата на община Ловеч „Ловешки меч" в направление „Музикални дейци" през 2003 г. Удостоен е през 2006 с почетната златна значка на Ловеч за заслуги в областта на културата. През 2007 г. получава плакет на министъра на културата за заслуги към движението на българските бардове.

Юбилейният му концерт бе организиран от артателие "Лик" към Военен клуб - Ловеч. За тези 40 години от своите 58 Милен Тотев интерпретира песните на Булат Окуджава. За него - по собствените му думи, изпятата поезия носи най-големия душевен баланс.

Милен Тотев е ръководител на секция "Бардове" към Клуба на дейците на културата в Ловеч. Ръководител на секция "Бардове" в арт ателието "Лик" към Военен клуб - Ловеч. Член на Организационния комитет на международния фестивал за авторска песен и шансон "Вълни и струни" - България - Слънчев бряг .Представител на България в международния проект "BARDSUMMIT". Почетен член на "Кръга на барда" - Бургас, и Руски клуб „Слънчев бряг".

В Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва - Ловеч, е член на областния съвет, зам.-председател на общинския съвет, председател на Клуб МВР.
На празника снощи той получи множество подаръци от своите верни фенове, сред които Клубът на дейците на културата, Регионалният исторически музей, областният съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и на Съюза на ветераните. Особено ценен бе подаръкът от сестра му Снежана Тотева, за която Милен казва, че е човекът, подкрепял го в годините в амплоато му на поет с китара. Всички те му пожелаха здраве и творчески просперитет.

Голямо признание дойде от директора на театър „Славянка" д-р Наталия Матвеева, която, връчвайки му плакет с неговия лик от името на продуцентския център „Славянски орден", каза, че Милен Тотев има не само талант да пее и свири, но и да трогва сърцата на другите и да им помага да постигат успехи.

Поздравителен адрес бардът получи и от народния представител Корнелия Маринова.