Любомир Петков: Започваме амбициозна подготовка за изборите догодина
Любомир Петков: Започваме амбициозна подготовка за изборите догодина / снимка: пресцентър на БСП Плевен
Любомир Петков: Започваме амбициозна подготовка за изборите догодина
36466
Любомир Петков: Започваме амбициозна подготовка за изборите догодина
  • Любомир Петков: Започваме амбициозна подготовка за изборите догодина

БСП Плевен започна работата по подготовка на предстоящите през 2011 год. избори. Това обяви на среща с представители на медиите председателят на Общинския съвет на левицата в Плевен Любомир Петков. "Започваме амбициозна подготовка по формирането на нашите управленски политики, с които ще се представим пред гражданите на Плевен и ще търсим тяхната подкрепа и одобрение в изборите", каза Петков.

По думите му, уточнява се и механизма за избор на лицата в бъдещата предизборна кампания за местните избори. Две решения са взети на последното заседание на Общинския съвет на БСП Плевен. Първото е за структурата на съветите по отделни политики, свързани с местното самоуправление, а второто - за структурата на центъра за подготовка на изборите. Това са два помощни органа към Общинския съвет на БСП, които имат за цел да лансират политика и да подготвят чисто организационно структурата на БСП в община Плевен за предстоящите избори.

Лупингите в политическото пространство и в нашата община, и в нашия град са вече достатъчно, и те се случват встрани от вниманието на общността, каза още Любомир Петков. По думите му, от БСП ще се опитат в оставащите месеци тезите и идеите, които са лансирали, да бъдат елемент от тяхната бъдеща програма за управление на Плевен. "Защото градът ни се нуждае от управление, което не залага на безхаберието, хаоса, и самоцелното задържане във властта - характерните черти на досегашния модел на управление. Плевен се нуждае от ясно, целенасочено управление, което да поставя конкретни цели, и според тяхното изпълнение да получава своята оценка от избирателите", допълни Петков.

"Даваме заявка, че нашите политически цели ще са ясно формулирани и на всеки етап от тяхната реализация ще бъдем готови да даваме отговори - нещо, което досега не се е случвало", беше категоричен той.

Чуйте в звуковия файл какво още каза Любомир Петков.